noiembrie, 2019

Curs ARHIVAR

Detalii curs

Curs autorizat ANC Cod COR: 441501

PERIOADA DE DERULARE:
LOC DE DESFĂȘURARE: str. Bazinelor nr. 5, sat Uricani, com. Miroslava, Iasi, 707316
DURATA: 120 ore (teorie 36 ore si practica 84 ore), desfășurate în decurs de 3 saptămâni, 5 zile /săptămână (luni-vineri), câte 8 ore/zi
NIVEL DE STUDII SOLICITAT: studii medii cu diploma de bacalaureat.
TIP DE CERTIFICAT OBȚINUT: emis de Autoritatea Națională pentru Calificări

Cursul vine în sprijinul tuturor instituțiilor publice și private creatoare de arhivă, având în vedere obligația legală a acestora de a deține personal angajat special format în domeniul arhivării (Legea Arhivelor Naționale nr. 16/1996 republicată, art. 31-32).

PREȚ CURS: 250 euro /persoană

Principalele AVANTAJE:

  • aveți certitudinea respectării legislației în vigoare privind formarea personalului pe linie de arhivă, cursul fiind autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări
  • certificatul obținut este recunoscut de Arhivele Naționale ale României în momentul avizării personalului însărcinat cu activitatea de arhivă la nivelul fiecărei instituții;
  • programa de pregătire teoretică şi practică după care se derulează cursul este avizată de Arhivele Naționale ale României;
  • pregătirea cursanților se realizează la cele mai înalte standarde (formatorii cursului sunt specialiști în domeniu cu peste 7 ani experiență;
  • partea practică se realizează în cadrul Serviciului de arhivare si depozitare documente al Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania – serviciu autorizat de Arhivele Naționale ale României se asigură un proces de învățare facil si rapid prin îmbinarea elementelor teoretice cu aplicații practice în domeniile de activitate ale cursanților).

Beneficiați de o reducere preferențială după cum urmează:

Preț SPECIAL 2 persoane – 375 Euro (50% reducere pentru a doua persoană)
Reducere 10% pentru plăți integrale realizate cu minim 30 de zile înainte de începerea cursului.

Documente necesare participantilor la curs :

  • copie dupa cartea de identitate
  • copie dupa certificatul de nastere
  • copie dupa certificatul de casatorie (doar daca numele de pe documente nu este acelasi si s-a schimbat in urma casatoriei)
  • copie dupa ultima diploma de studii

Formatori

Irina Isăcilă

Irina Isăcilă s-a alăturat echipei ADV România în anul 2004, în cei peste 17 ani de activitate ocupând diverse funcții în domeniul serviciilor psiho-sociale sau cel al economiei sociale: psiholog, coordonator proiecte, director al Centrului Iași sau coordonator al întreprinderii sociale de inserție UtilDeco – secție internă a ADV România.

Începând cu anul 2012, după absolvirea cursurilor Şcolii Naţionale de Perfecţionare Arhivistică „Prof. Aurelian Sacerdoţeanu”, preia coordonarea Serviciului de arhivare și depozitare documente UtilDeco, jucând un rol cheie în dezvoltarea și implementarea unor metodologii de lucru performante privind organizarea şi desfăşurarea activităţii arhivistice.

Formator autorizat din anul 2007, are peste 650 ore de formare susținute în domeniul arhivistic (pentru ocupațiile de arhivar și legător manual), ceea ce îi permite să își valorifice și să își diversifice permanent experiența acumulată.

Ludmila Cebotari

Formator autorizat din aprilie 2013 și absolvent a Cursului de arhivar organizat de Școala Națională de Perfecționare Arhivistică  ”Aurelian Sacerdoțeanu” din București.  De asemenea, a urmat cursul de legător manual în poligrafie și ateliere speciale în martie 2014.

Ludmila are experiență în domeniu din anul  2012, iar în prezent coordonează și supervizează echipele mobile din cadrul Serviciului de arhivare și depozitare documente Util Deco – întreprindere socială de inserție a Fundației „Alături de Voi” România.

Deține experiență și competențe profesionale în prelucrarea unităților arhivistice din fondurile arhivistice, păstrarea și conservarea documentelor, rezolvarea cererilor, așezarea fondurilor și colecțiilor arhivistice în depozite și este un excelent îndrumător practic.

 

Cătălin Botoșineanu

C-BotosineanuAbsolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, doctor în Istorie din 2011 și interesat de domeniul arhivisticii şi de istoria educaţiei.

Are și activitate de cercetare pe lângă cea didactică, avant publicaţii în revistele de profil din centrele universitare, în domeniul arhivisticii a istoriei Universităţii din Iaşi precum şi a învăţământului secundar din Moldova.

Din anul 2008, este angajat al Arhivelor Naţionale ale României, Serviciul Judeţean din Iaşi, în acelaşi timp fiind şi profesor asociat al Facultăţii de Istorie, a Universităţii „Al. I. Cuza”.

Din 2011 este formator, specializat în domeniul dezvoltării profesionale a adulţilor, în mod special ţinând cursuri de formare pentru ocupaţiile de arhivar şi arhivist.

Perioada

Year Around Event (2019)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X