Curs Arhivist

_DSC6962

 

 

Curs ARHIVIST

Curs autorizat ANC – Cod COR: 262101
PERIOADĂ DERULARE:
LOC DE DEFSĂȘURARE: str. Bazinelor, nr. 5, sat Uricani, com. Mirolsava, jud. Iași, cod poștal 707316
DURATA: 185 ore (teorie 62 ore si practica 123 ore), desfasurate in decurs de 5 saptamani
TIP PROGRAM: specializare
NIVELUL DE STUDII SOLICITAT: studii superioare
TIP DE CERTIFICAT OBȚINUT: emis de Autoritatea Națională pentru Calificări

TEME ABORDATE:

I. Instrumente de lucru folosite în arhivă;
II. Prelucrarea documentelor;
III. Selecționarea documentelor;
IV. Gestionarea depozitului de arhivă;
V. Folosirea documentelor în scop științific și practic;
VI. Arhivarea electronică a documentelor.

PRET CURS: 300 Euro / persoana

  • Preț SPECIAL 2 persoane – 450 Euro (50% reducere pentru a doua persoană)
  • Reducere 10% pentru plăți integrale realizate cu minim 30 de zile înainte de începerea cursului.

Contravaloarea cursului poate fi dedusa din impozitul pe profit sau venit al firmei. 

Documente necesare participantilor la curs :

  • copie dupa cartea de identitate
  • copie dupa certificatul de nastere
  • copie dupa certificatul de casatorie (doar daca numele de pe documente nu este acelasi si s-a schimbat in urma casatoriei)
  • copie dupa ultima diploma de studii

Atentie: Calificarea de Arhivist nu este recunoscuta de catre Arhivele Nationale daca absolventul nu are studii superioare in domeniile specificate in Standardul Ocupational pentru meseria de Arhivist.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare privind desfasurarea acestui curs sunati-ne la numarul de telefon 0757.110.238 sau completati formularul de mai jos.

Formatori

Irina Isăcilă

Irina Isăcilă s-a alăturat echipei ADV România în anul 2004, în cei peste 17 ani de activitate ocupând diverse funcții în domeniul serviciilor psiho-sociale sau cel al economiei sociale: psiholog, coordonator proiecte, director al Centrului Iași sau coordonator al întreprinderii sociale de inserție UtilDeco – secție internă a ADV România.

Începând cu anul 2012, după absolvirea cursurilor Şcolii Naţionale de Perfecţionare Arhivistică „Prof. Aurelian Sacerdoţeanu”, preia coordonarea Serviciului de arhivare și depozitare documente UtilDeco, jucând un rol cheie în dezvoltarea și implementarea unor metodologii de lucru performante privind organizarea şi desfăşurarea activităţii arhivistice.

Formator autorizat din anul 2007, are peste 650 ore de formare susținute în domeniul arhivistic (pentru ocupațiile de arhivar și legător manual), ceea ce îi permite să își valorifice și să își diversifice permanent experiența acumulată.

Date de contact:
Tel. 0757.110.238
Email: irina.isacila[@]utildeco.ro

Ludmila Cebotari

Formator autorizat din aprilie 2013 și absolvent a Cursului de arhivar organizat de Școala Națională de Perfecționare Arhivistică  ”Aurelian Sacerdoțeanu” din București.  De asemenea, a urmat cursul de legător manual în poligrafie și ateliere speciale în martie 2014.

Ludmila are experiență în domeniu din anul 2012, iar în prezent coordonează și supervizează echipele mobile din cadrul Serviciului de arhivare și depozitare documente Util Deco – întreprindere socială de inserție a Fundației „Alături de Voi” România.

Deține experiență și competențe profesionale în prelucrarea unităților arhivistice din fondurile arhivistice, păstrarea și conservarea documentelor, rezolvarea cererilor, așezarea fondurilor și colecțiilor arhivistice în depozite și este un excelent îndrumător practic.

Cătălin Botoșineanu

C-BotosineanuAbsolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, doctor în Istorie din 2011 și interesat de domeniul arhivisticii şi de istoria educaţiei.

Are și activitate de cercetare pe lângă cea didactică, avant publicaţii în revistele de profil din centrele universitare, în domeniul arhivisticii a istoriei Universităţii din Iaşi precum şi a învăţământului secundar din Moldova.

Din anul 2008, este angajat al Arhivelor Naţionale ale României, Serviciul Judeţean din Iaşi, în acelaşi timp fiind şi profesor asociat al Facultăţii de Istorie, a Universităţii „Al. I. Cuza”.

Din 2011 este formator, specializat în domeniul dezvoltării profesionale a adulţilor, în mod special ţinând cursuri de formare pentru ocupaţiile de arhivar şi arhivist.

X