Curs Antreprenor in Economie Sociala

Curs Antreprenor in Economie Sociala

Curs autorizat ANC Cod COR: 112032

PERIOADĂ DERULARE:  Cursul se organizeaă la cerere, doar pentru grupe deja formate de minim 10 persoane sau pentru licitații. 
LOC DE DESFĂȘURARE: IAȘI
DURATA: 40 ore 
NIVELUL DE STUDII SOLICITAT: învățământ general obligatoriu
TIP DE CERTIFICAT OBȚINUT: emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC)

COMPETENTE PROFESIONALE DOBANDITE:
1. Cunoașterea definițiilor și conceptelor în domeniul Economiei Sociale;
2. Aspecte legislative de înființare și funcționare a unei afaceri sociale;
3. Realizarea unui studiu de fezabilitate / studiu de piață;
4. Elaborarea planului de afaceri;
5. Gestionarea afacerii sociale;
6. Inserția socio-profesională a persoanelor din grupuri vulnerabile;
7. Teme orizontale: egalitatea de șanse și de gen, dezvoltare durabilă și utilizare eficientă a resurselor, inovare socială;

PRET CURS: 250 Euro / persoana

Preț SPECIAL 2 persoane – 375 Euro (50% reducere pentru a doua persoană)
Reducere 10% pentru plăți integrale realizate cu minim 30 de zile înainte de începerea cursului.

IMPORTANT! Contravaloarea cursului poate fi dedusă din impozitul pe profit sau venit al firmei.

AVANTAJE REALIZARE CURS:
1. Formarea este asigurată de profesioniști cu peste 10 de experiență practică în economie socială dobândită în cadrul întreprinderilor sociale UtilDeco, WISE.travel și JobDirect;
2. Atât formarea teoretică, cât și practică se va realiza la sediul Fundației ”Alături de Voi” România unde se derulează și activitatea celor 3 întreprinderi sociale;
3. ADV România este unul din promotorii Legii Economiei Sociale și a normelor de aplicare aprobate în 2015 / 2016.

DOCUMENTE NECESARE PARTICIPANTILOR LA CURS (în copie):
1. Carte de identitate;
2. Certificat de naștere;
3. Certificat de căsătorie (doar dacă numele de pe documente nu este același și s-a schimbat în urma căsătoriei);
4. Ultima diplomă de studii.

Pentru înscrieri și informații suplimentare privind desfășurarea acestui curs, ne puteți contacta la numărul de telefon 0757110233, persoana de contact Anca Prisacaru, expert formare profesională.

Cine sunt formatorii?

Angela Achitei

Angela ACHITEI, asigura de mai bine de 18 ani managementul organizational al Fundatiei ”Alaturi de Voi” Romania (ADV), timp in care conceput si manageriat implementarea unui numar de 70 de proiecte si programe, valoarea acestora depasind 18 mil de euro.

Este printre primii implementatori de proiecte de preaderare/ aderare a României la UE, precum si de proiecte de cooperare transfrontaliera Romania – R. Moldova – Ukraina. A scris si implementat proiecte finantate prin Comisia Europeana, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Fondul ONG in România – granturile SEE 2009 – 2014, Contributia Elvetiei pentru Uniunea Europeana extinsa, Fondul Global de Combatere a HIV/SIDA, TBC si Malarie, PHARE, UNICEF, UNAIDS, USAID s.a.. De asemenea, este unul din membrii fondatori ai Coalitiei ONG pentru fonduri structurale, cu rol activ in reglementarea si implementarea fondurilor structurale in România.

Pe lânga studiile de baza: – licentiata in asistenta sociala, master in educatie integrata, studii postuniversitare in economie sociala si, in prezent, doctorand in managementul strategic al afacerilor de economie sociala- a urmat mai multe formari in management organizational, management de proiect, management al resurselor umane, advocacy si lobby, formator si achizitii publice.

Angela este si trainer, investind in dezvoltarea celor din jur, peste 700 de ore de formare in domenii precum management de proiect, economie sociala, formator, antreprenor economie sociala, manager in intreprindere sociala si a contribuit cu informatii ca autor /supervizor la 17 publicatii si cercetari realizate in cadrul fundatiei si nu numai.

Motto: ”Nici un lucru de valoare nu se naste din ambitie sau dintr-un simplu simt al datoriei. Mai degraba, aceste lucruri apar din dragoste fata de oameni si fata de lucruri obiective.” Albert Einstein

 

 

Diana VASILIU este formator şi manager resurse umane în cadrul Fundaţiei „Alături de Voi” România. Îi place să lucreze cu oamenii şi este pasionată de domeniul formării adulţilor.

A obţinut acreditarea ca formator în anul 2007, însă povestea sa de trainer a început în urmă cu 16 ani, când a susţinut primul curs despre „Consilierea în prevenţie şi intervenţie”. De atunci a trăit experienţe frumoase în peste 500 ore susţinute în calitate de formator: cursuri pentru specialişti, cursuri pentru părinţi, workshop-uri, seminarii, conferinţe, team-building-uri.

Ştie că este vorba despre pasiune pentru activitatea de formare, pentru că a încercat de fiecare dată, cu fiecare curs susţinut, sentimentul satisfacţiei şi al lucrului bine făcut. Şi fiecare sesiune de curs a încheiat-o cu emoţia şi siguranţa faptului că a realizat ceva important împreună cu echipa de lucru şi cu participanţii.

 

„Relaţia de muncă între angajat şi angajator nu presupune doar reglementarea raporturilor legislative şi întocmirea documentaţiei specifice, ci şi un proces de comunicare complex între cele două părţi. Acest curs îmbină, într-o manieră interactivă, aspectele teoretice şi practice care vor contura în final imaginea unei ocupaţii pline de provocări şi satisfacţii: inspector resurse umane.”

Unde are loc?

La sediul Fundatiei Alaturi de Voi Romania (strada Bazinelor nr. 5, sat Uricani, comuna Miroslava), in fiecare zi, intre orele 9.00-17.00. Prezenta este obligatorie pe toata perioada de derulare a cursului.

Acte necesare

O copie dupa dovada platii, alaturi de copiile scanate dupa urmatoarele documente necesare in vederea eliberarii certificatului de absolvire a cursului, se vor trimite pe email la adresa cursuri@alaturidevoi.ro: 

  1. Carte de identitate;
  2. Certificat de casatorie (daca este cazul);
  3. Certificat de naştere;
  4. Copie dupa ultima diploma de studii;
  5. Copie dupa documentul care atesta achitarea taxei de participare.

Factura fiscala in original este, de regula, predata in prima zi a cursului sau, la cererea dumneavoastra, va va fi expediata si prin email.

Pentru inscrieri si informatii suplimentare:

 • Fundatia ”Alaturi de Voi” România, telefon fix 0040/232275568, mobil 0040/0757110236, e-mail academia@alaturidevoi.ro

Va asteptam cu drag!

 

X