Workshop Managementul Conflictelor

Click aici pentru lista de coduri CAEN eligibile pentru cursuri si workshop-uri!

Persoane de contact: Irina Isacila – Expert recrutare grup tinta (pentru cursurile dedicate managerilor / antreprenorilor – Telefon 0757.110.238 sau Madalina Sauciuc – Expert recrutare grup tinta (pentru cursurile dedicate specialiștilor din departamentele HR) – Telefon 0757.110.236

În mediul organizaţional, conflictele de orice tip reprezintă, de cele mai multe ori, o provocare majoră pentru manageri, având foarte multe implicaţii la nivelul productivităţii şi eficienţei în muncă, dar şi la nivelul întregului climat organizaţional.

Prin intermediul acestui workshop, le propunem participanţilor o abordare a conflictului din mai multe perspective, împreună cu analiza tipologiei, a cauzelor şi a efectelor pe care le poate avea la locul de muncă.

Totodată, deoarece ne dorim ca acest workshop să fie o sursă consistentă de soluţii în direcţia remedierii şi rezolvării conflictelor, vom aborda tematica într-un context de învăţare experienţială, oferindu-le managerilor posibilitatea de a exersa câteva strategii de eficiente de prevenire, reducere şi rezolvare a conflictelor.

Dintre temele care vor fi abordate menţionăm:

  • Ce este conflictul? Tipologia conflictelor.
  • Strategii de provocare/stimulare a conflictului
  • Strategii de prevenire a conflictului
  • Strategii de reducere a conflictului
  • Strategii şi tactici de rezolvare a conflictului: negociere, mediere.

Competenţe dobândite:

În urma participării la workshop, participanții vor şti să identifice conflictele care pot apărea la locul de muncă, să le analizeze din mai multe perspective şi să intervină eficient pentru gestionarea acestora. De asemenea, participanții vor dispune de un set de măsuri de prevenire a conflictelor.

Perioada de derulare:  22 februarie 2019

Număr de ore: 8 ore

Grup tintă: 30 antreprenori și manageri din cadrul IMM-urilor din Regiunea Nord Est, cu activitate în sectoarele: turism și ecoturism, textile și pielărie, lemn și mobilă, industrii creative, procesarea alimentelor și băuturilor, sănătate și produse farmaceutice.

Tip de certificat obtinut: emis de S.C. Coaching Partners S.R.L.

Formatori:

Oana TUE, Manager resurse umane / Trainer / Coach

Dan Adrian BERINDE, Coach și fomator în coaching

Locatie: Centrul de conferinte Congress Hall, Palas Mall Iasi

Despre Dan:

Coach și consultant cu peste 20 de ani de experiență profesională în a preda și a practica managementul în poziții manageriale din diferite industrii, Dan s-a format în coaching în cadrul LIM – Leadership in International Management, USA, avându-l ca mentor pe Ernie Turner.

A condus firme în diverse industrii, în cadrul unor ample procese de schimbare și restructurare. A format oameni și echipe cu viziune de dezvoltare și performanţă.

În formarea echipelor înalt performante, Dan foloseşte metodologia Action – Reflection –  Learning, deprinsă în colaborarea cu LIM.

În formarea în coaching, este partener în cadrul Coaching Partners, un proiect de suflet și bucurie.

 

O vorbă ce surprinde bine viziunea lui Dan este „Dacă vrei să construiești un vas, nu bate oamenii la cap să strângă lemn, nu le trasa sarcini și nu le da de muncă ci, mai curând, vorbește-le despre imensitatea nesfârșită a mării.” (Antoine de Saint-Exupery).

Despre Oana:

Oana este de profesie psiholog, a absolvit un dublu master în Resurse Umane, la Universite de Savoie, Franța și la Universitatea Babeș – Bolyai, Cluj – Napoca, România. Este formator autorizat ANC, manager de proiect autorizat ANC, coach acreditat ANC, deține CIPD – Certificate in Personnel Practice – MBA. De asemenea, Oana este consilier pentru dezvoltare personală autorizat ANC, speaker, trainer & coach acreditat.

Are 15 ani de experiență în managementul resurselor umane, în poziții de execuție și de coordonare, din care 10 în sistemul bancar, într-o corporație multinațională.

Proiectul “Antreprenori competitivi – ocupare sustenabilă și incluzivă în sectorul economic din Regiunea Nord-Est” va fi implementat pe o perioadă de 12 luni (18.05.2018 – 17.05.2019), fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020